Badkamer verbouwen

Als je de badkamer gaat verbouwen, dan komt er een hoop van je af. Waar ga je beginnen? Wat mag je echt niet vergeten? Hoe lang duurt een verbouwing van de badkamer eigenlijk? Bij een nieuwe badkamer moeten die drie aspecten naadloos in elkaar grijpen: de looks, de technische kant en het budget. Op die manier ontstaat jouw ideale badkamer. Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rij gezet.

Badkamer inspiratie

Belangrijk is dat jij je prettig voelt in je badkamer en daarvoor moet je allererst bepalen welke stijl bij je past. Verzamel voorbeelden en foto's van kleuren, materialen, tegels, interieurstijlen, sanitair en accessoires. Gooi na verloop van tijd de helft weg van aansprekende beelden en beoordeel de overgebleven items met een rapportcijfer. Op die manier krijg je helder een beeld wat jouw stijl is.

Black Line badkamer Baderie

Kiezen

Misschien is het wel dé lastige stap in het verbouwproces, maar wel een erg leuke stap: keuzes maken! Ga je voor kleur? Of kies je juist voor ingetogen? Welke wastafelkom gaat het worden? Neem een vrijstaande badkuip als eye-catcher of plaats je opvallende designkranen? Of doe je gewoon allebei? Zelfs de voegen kun je een tint geven. Denk in deze fase ook aan de kosten voor arbeid en eventuele (de)montage. Minder fijn om over na te denken, maar zo voorkom je verrassingen. Een Badkamermeester van Baderie Hoppenbrouwers helpt je graag.

Ontwerpen

Belangrijk bij het ontwerpen van je badkamer is de afwezig maken of alles wat je wilt ook in de beschikbare ruimte past. Teken op ruitjespapier de afmetingen van de ruimte en de deuren en ramen in. Vervolgens kun je kijken hoe groot je inloopdouche kan worden, of er ook nog ruimte is voor een dubbele wastafel en ga zo maar door. Handig is 't ook als je foto's maakt van de huidige situatie. Je krijgt dan een completer beeld. Onze Badkamermeesters kunnen met je meedenken om tot het ontwerp van jouw dromen te komen. Het definitieve 3D-ontwerp maakt je Badkamermeester ook voor je, nadat iemand bij jou thuis is gekomen en alles voor je heeft nagemeten.

Realiseren

Eindelijk, je nieuwe badkamer begint vorm te krijgen. Tijdens de verbouwing kun je natuurlijk even niet in je badkamer terecht. Je tandenpoetsen kan nog wel tijdelijk in de keuken, maar douchen? Dat wordt een stuk lastiger! Gelukkig is daar ook een handige oplossing voor: een mobiele douchecabine met boiler, die kan worden aangesloten op de bestaande waterleiding en afvoer. Baderie Hoppenbrouwres regelt het voor je. Een complete badkamerverbouwing duurt meestal tussen de twee en vier weken. Misschien een wat rommelige periode, maar met het prachtige eindresultaat voor ogen vliegt de tijd zo om.

Black Line badkamer Baderie

Genieten

Jouw prachtige, nieuwe badkamer is af en dat betekent: zalig en welverdiend ontspannen. Onze badkamers worden opgeleverd met het Baderie Garantie Certificaat. Naast afbouwgarantie krijg je ook vijf jaar volledige garantie op de complete badkamer, inclusief installatie. Laat dat mooie bad vollopen met weelderig schuim, speel een fijn muziekje af via je nieuwe inbouwspeakers. Geniet van elk detail.

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak